Program gratuit

Învăț și Zâmbesc

Program gratuit pentru toți profesorii

Programul gratuit Învăț și Zâmbesc conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale, până la aplicații și resurse didactice și abordează fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Programul este creat împreună cu profesori care vin cu soluții practice la probleme specifice din experiența lor la clasă.

Înscrie-te acum și primești acces instant la întregul program. Programul este eLearning, îl poți parcurge în ritmul tău, când vrei, inclusiv de pe telefon, iar la final primești un certificat de participare.

podcast

Podcastul Învăț și Zâmbesc are rolul de a sprijini profesorii în a-și găsi resursele interioare care să le aducă prezență și armonie în relația cu ei înșiși și în relațiile cu elevii. Episoadele abordează teme precum: grija față de sine, conflictele din sala de clasă, relația cu elevii și cu părinții, strategii anti-bullying, pașii comunicării non-violente. O combinație complexă de practici și instrumente care pot oferi o bază solidă de încredere în sine, reziliență și organizare pentru ca meseria de profesor să redevină una ce aduce ușurință și încântare.

interviuri

De multe ori, relația sau lipsa construirii unei relații adecvate între elevi și profesor poate duce la demotivare, blocaje emoționale sau apatie care, la rândul lor, pot influența rezultatele academice ale elevilor. Interviurile prezintă perspectivele a 5 profesori din fiecare ciclu de învățământ despre cum creăm o relație autentică profesor-elev. Construind un spațiu de încredere și armonie, elevii pot învăța într-un mod accelerat, fiindu-le mult mai ușor să se exprime, să ceară ajutor sau să recunoască atunci când greșesc. 

capsule de Învățare

Profesori excepționali prezintă probleme și soluții specifice pentru fiecare ciclu de învățământ: metode interactive de grup, parteneriatul dintre părinți și educatori și gestionarea stării emoționale a copiilor, oferirea feedback-ului, dezvoltarea abilităților de leadership, comunicarea asertivă la clasă, dezvoltarea spiritului de inițiativă și responsabilizarea elevilor. De asemenea, vei afla cum te pot ajuta instrumente digitale precum Canva, Padlet, Wordwall, Mentimeter, Doodle să economisești timp și să-ți organizezi mai bine activitatea.

formatori

Daniela Doru

Daniela este prof. înv. liceal la Babel Școală și Liceu din Timișoara și până anul trecut prof. înv. gimnazial, mindfulness coach certificat pentru adolescenți, facilitator comunicare nonviolentă, facilitator World Peace Game, profesor SuperTeach. 

Andrada Sorca

Andrada este președinte și membru fondator al Asociației Inițiativa în Educație (inEdu), prof. înv. primar și preșcolar la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara, profesor Merito, profesor facilitator SuperTeach, profesor facilitator al programului creat de Institutul Arbinger USA “Outward Mindset-Mentalitate deschisă în Educaţie”.

Alina-Ioana Iga

Alina este fondatorul podcastului Cufărul cu povești, prof. înv. primar la Babel Școală și Liceu din Timișoara, cu experiență de 8 ani ca prof. înv. preșcolar, membru voluntar al inEDU, voluntar al Academiei Mămicilor din Timișoara, coordonator proiect Aventura prin lectură.

Adriana Bălaj

Adriana este prof. înv. gimnazial de istorie la Școala Gimnazială nr 1 din Timișoara și Școala Gimnazială Babel Timișoara. Este vicepreședinte al asociației inEdu din Timișoara, în cadrul căreia coordonează un club de lectură pentru profesori și pasionați de educație.

Tatiana Cauni

Tatiana este prof. înv. liceal de limba română la Liceul Teoretic Emil Racoviță din Baia Mare. Face parte din Corpul Experților și al Mentorilor din educație. De 21 de ani coordonează o trupă de teatru. Organizează Cafenelele Merito Maramureș, Webinarele Merito pentru profesori, Școlile Merito pentru adolescenți și Clubul de lectură pentru profesori. A fost desemnată profesor Merito în 2019.

Florina Grecu

Florina este prof. înv. liceal de limba română la Colegiul Național Bănățean din Timișoara. Îi place să creadă că își poartă visurile în pălărie și mereu le scoate și le împărtășește celorlalți. Împreună cu elevii ei, ea experimentează călătorii inițiatice, la finalul cărora învață CU ei și DE LA ei lecția contribuției la propria dezvoltare.

Bianca Boroș

Bianca are 15 ani de experiență în învățământ. A fost educator timp de 9 ani, apoi s-a transferat la Colegiul Național Bănățean, unde este învățător din anul 2016. În prezent face parte din grupul de lucru creat de Ministerul Educației și care a realizat programa pentru disciplina opțională “Start în aventura cunoașterii Universului”. 

Cătălin Șipoș

Cătălin este inginer cu o experiență de peste 15 ani în domeniul IT și cofondator al inEdu. Este facilitator în programele AS training și formator de formatori.

“Învăț și Zâmbesc” a pornit de la dorința de a oferi profesorilor din România pregătirea necesară pentru a se adapta contextului actual și a preda captivant pentru elevii nativi digital. Programul a fost creat împreună cu Asociația Inițiativa în Educație (inEdu). Întreprinderea socială Învăț și Zâmbesc SRL a fost înființată în cadrul proiectului european „Solidari într-o nouă economie socială, justă și performantă”.